keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Flunssaa, Wallanderia ja Kaalilaatikkoa

Eilisiltana aloin yskiä samanlaisella, ärsyttävällä tavalla kuin mieskin on yskinyt jo kaksi viikkoa. Oli mullakin siinä välissä ihan kuumeinenkin flunssa, mutta nyt se on vissiin tulossa takaisin. Yöllä kurkku oli ihan tuskaisen kipeä, ja aamulla en meinannut jaksaa lähteä edes Elmerin kanssa kävelylle. Menin kuitenkin, se oli laahustamista eilisiin, tavallista pidempiin lenkkeihin verrattuna.

Nyt sitten katselenkin muutama viikko sitten tallentamaani Wallander -elokuvaa nimeltä Salaisuus. Tosin, pidin pienen ruuanlaittotauon suurinpiirtein heti alkuun. Nyt ruoka on uunissa ja saan keskittyä elokuvaan. Wallander -elokuvat on vähän vieraampia mulle, kuin esim Beck -elokuvat, mutta olen kuunnellut muutaman Wallander äänikirjan nyt viimeaikoina, joten olihan elokuva tallennettava kun sellainen telkkarista tuli.

 En ole koskaan ennen tehnyt itse kaalilaatikkoa, koska kaaliruuat ei ole suuremmin olleet mun herkkua. Nyttemmin (kun on kouluruokailuista jo jokunen tovi) olen alkanut tehdä kanakeittoa johon laitan aina hiukan kaalia. Viikko sitten mun vanhemmat kävivät kylässä ja äiti toi mukanaan tekemäänsä kaalilaatikkoa. Niin oli herkullista se, että eilen soitin hänelle ja kyselin mistä resepti oli. Mikäli ymmärsin oikein, se oli tämä Kotikokin resepti. Kannattaa sunkin kokeilla.

Aika monenmonta eri työvaihetta tossa hommassa kyllä oli, mutta luulenpa onnistuneeni. Loppusuoralla, kun aloin saada satsin lähemmäs uunia, otin pari kuvaa.

Kaikki ainekset sekoitettuna metallikulhossa. Tarkista maku; Omnom, hyvää on.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle smetana-kerma sekoitus. Laita muhimaan noin tunniksi 150-175asteeseen. :D

Käy seuraavaksi kasaantuneen tiskivuoren kimppuun.


Ei se täydellistä ole, mutta lähellä sitä...


Ja väsymätön ystäväni auttelee ^_^
 
Nyt sitten katsellaan elokuvaa, maistellaan laivatuliaisia (karkkia) ja odotellaan että kaalilaatikko valmistuu ja mies saapuu sitä ahmimaan. Illaksi menen kansalaisopiston luovan kirjoittamisen kurssille. Hyvällä tuurilla saan sieltä jotain maistiaisia tännekin...
Se jää nähtäväksi.

Ei kommentteja: