torstai 12. maaliskuuta 2015

Kevät tulee ja linnut kans!

 Näitä lintuja tein jo jouluksi, mutta koska en ollut kovin tyytyväinen lopputulokseen (lähinnä siis lasitukseen) ei nämä saaneet ainakaan jouluksi uusia koteja. Ehkä pidän nämä yksilöt itselläni ja teen ensi jouluksi uusia lintusia ystäville.

Malli on ihan mun oma, piirtelin sen yhtenä aamuna ennen keramiikkatunteja kopiopaperille ja jäljensin ohueksi kaulimalleni savilevylle.


Linnut ovat n.kämmenen kokoisia. Näitä aukollisia on neljä ja niiden väri ja pinta on hiukan tollasia omituisia. Nämä voi ripustaa haluamaansa asentoon sitomalla ylemmästä aukosta jonkin sopivanlaisen nauhan tai nyörin. Reikää en siis halunnut tehdä kun se olisi rikkonut muodon.

Tässä pari hyvää esimerkkiä siitä että kannattaa olla varovainen kun laittaa lasitetta polttamattomaan saveen. Vasemmanpuoleisesta irtosi koko pyrstö, mutta sain sen pelastettua savi-etikka-seoksella. Oikeanpuoleiseen en tajunnut seosta laittaa, kun oli halki vaan vähän - mutta sehän sitten kutistui uunissa ja linnulle tuli "kakkiaukko" haahah. >_<
Tästäkin olen oppinut!Tein myös kaksi lintua, joihin kokeilin lasin sulatusta.
Kaiversin siis edellisten aukkojen kohdalle pienen syvennyksen, johon sirottelin toiseen vihreää ja toiseen sinistä lasinsirua.

Ihan täysin riittävästi en lasinsirua syvennyksiin asetellut sillä kapeimmat nirkko-paikat jäivät täyttymättä lasilla. Mutta taas oppimista tapahtui, ja nää on kuitenkin nätit. Vielä en tiedä mihin nää vois laittaa, mutta jotenkin ajattelin teepussin alusena käyttää.. ehkä.
 "tsirp tsirp"Pia

Ei kommentteja: