torstai 19. marraskuuta 2015

Ne on säärystimet - neonsäärystimet

Tehtiin tuossa loppukesästä, tarkemmin sanottuna 29.8. jo perinteiseksi muotoutunut lankahankintamatka Tapion Lankakauppaan Päntäneelle.
Meidän perinteisessä ryhmässä on minun lisäksi rakas ystäväni Hilma, hänen äitinsä ja myös mun äiti -joka toimii lisäksi meidän virallisena kuljettajana. ^_^

No, se oli sellainen alustus näihin lankoihin:


Ostin tätä Dropsin Neonkeltaista Peak-lankaa kolme 50g:n kerää. (45m/kerä)
70% akryyliä, 30% villaa

Itse en tykkää neonvärejä käyttää. 90-luvun lapsuudessa sain mielestäni pukeutua niihin riittävästi  yhden elämän tarpeisiin. Katsellaan sitten seuraavassa elämässä. heh.

Kuitenkin, niin hienoja lankoja kun nykyään on neonväreissäkin tarjolla, on mun tehnyt mieli neonväreistä jotain kyllä neuloa. ^_^
Niinpä keksin erään tutun henkilön pitävän kovastikin näistä, joten sain hyvän tekosyyn hankkia nämä kerät. Päätin neuloa tälle tutulle henkilölle säärystimet.Tässä vähän kameran ja valaistuksen aiheuttamia eroja langan ja työn sävyyn.


Ensimmäinen säärystinyksilö valmistui yhdeltä -toki melko pitkältä- istumalta.

Kerrankin onnistuin päättelemään työn ilman että se hulluna kiristää.
Työn neuloin muuten 8mm:n sukkapuikoilla, mutta päättelyn tein ylivetokavennuksin 12mm:n puikolla.


Olisipa kiva kun saisi kolmannen käden mukaan neulontakuvan ottamiseen. Tässä kuitenkin tämmöinen yksikätinen neuloja. Taustalla läppärini, jolta katselen yle areenasta uutta kotimaista Koukussa -sarjaa. Ei kylläkään kerro virkkaamisesta se sarja. ;)

Tässä Säärystimet valmiina. Tai no - se perinteinen päättelytyö. noh, vielä senkin ehtii.
Väri kuitenkin on jostain ihmeen syystä tämmönen kalvakka lähes valkoinen - vai johtuuko se vaan mun näyttöni asetuksista?
Pituutta näillä on kokonaisuudessaan 34cm. Silmukoita työssä oli 32 eli 8s/puikko.
Toivon ettei tuttu henkilö. jolle nämä on tarkoitus antaa, päädy lukemaan vahingossa mun blogia just nyt. Ja jos päätyy, toivottavasti nämä on sellaiset joista hän tykkää. Tietysti toivon sitä myös siinä kohtaa kun nämä annan. ^_^


Kiitos,
Pia
ps. Otin vielä yhden kuvan näin päivän valossa,
toivoen että väri vähän paremmin käy ilmi.
3 kommenttia:

miia kirjoitti...

Säärystimet olisi itekin kivat tehdä! Ehkei neonvärisiä, mutta vaiks oranssia :D Kivan pirtsakat nämä kyllä!

Arja L kirjoitti...

Neonvärit eivät ole koskaan olleet mun juttu, mutta tuo lanka näyttää ihanan pehmeältä ja jotenkin herkulliselta :)

Pia - Piipero kirjoitti...

Joo Miia, tee ihmeessä sääki säärystimet. Ne on helpot ja kivat tehdä. ja voi käyttää paksua lankaa. Sähän voit vaikkaa käyttää niitä myboshi-lankoja, jos sulla niitä vielä on. :)

Mun olis kieltämättä Arja hiukan hankala sua kuvitella neonväreihin pukeutumassa. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä! xD Toi lanka on kyllä ihanan pehmoista, vaikka onkin 70% akryyliä.