perjantai 12. helmikuuta 2016

Kortteja Distress Ink -tekniikalla

Mulla on ollut jo kauan useampikin Distress Ink mustetyyny. Jokin aika sitten havahduin siihen että en ole oikeen osannut käyttää niitä niin aktiivisesti että sellasia arvokkaita kannattaisi kaapissa hillota. Niinpä kysäisin noilta askartelevilta lähipiiriläisiltäni vähän vinkkiä ja Riinalta olenkin saanut paljon kivoja ideoita. Itsekin olen jotain ideoita kaivellut ja löytänytkin.

Esimerkiksi tämmöisen kivan tekniikan löysin ja se pyöri mielessäni, ja ajattelin kokeilla sitä jossain vaiheessa. Helposti tämmöiset kuitenkin jää vain odottamaan aikaa joka ei koskaan tule.
Sitten kävi tuuri, kun avomieheni äiti kysyi jos minulta löytyisi jokunen ystävänpäiväkortti hänelle myytäväksi. Ei ollut valmiina mutta keksin, että nyt on hyvä syy kokeilla tätä tekniikkaa, joka mielessä on pyörinyt. 

Ensin leimasin VersaMarkilla (eli vesileimamusteella) valkoiselle korttipohjalle 
(kahteen kukkaleimasimella ja kahteen taustaleimalla) ja laitoin kirkkaan kohojauheen.Kohojauhekuvion päälle levitin Distress Ink värejä (tässä väreinä spiced marmalade ja mustard seed)
Lisäsin pieneen suihkepulloon veden sekaan hiukan Perfect pearls jauhetta, joka tekee vedestä kevyesti kimaltavan "shimmer mistin" kaltaisen.


Tässä värit vasta pienellä musteen levittimellä levitettynä, kohojauhe on kiiltävä ja näyttää valkoiselta koska korttipohja sen alla on valkoinen.

Tässä värin päälle suihkittu suhteellisen runsaasti shimmer-vettä. Distress Ink käyttäytyy kivasti veden kanssa, ja kun muistaa levittää väriä runsaasti on lopputulos upea.


Tässä käytin taustaleimasinta josta itse tykkään kovasti. (en kuollaksenikaan muista kenen tai minkä tai mikä nimeltään, pahoittelut - tämä on vaan mun tyyli)

Tässä tuo Perfect pearls jauhekin kuvattuna. Tähän käyttämäni Distress Inkit olivat peacock feather ja dusty concorde. Ja ihan runsaasti sitä shimmer-vettä ;)

 Tämmöisiä niistä tuli

Tässä oikeanpuoleisessa käytin väreinä peacock feathers ja shabby shutters


Pilven stanssasin akvarellipaperista (en saa päähäni juuri nyt mikä toi stanssi olikaan, tarkistan sen kun pääsen käsiksi) ja tekstin leimasin Fiskarsin kirjainleimasimilla, mustalla VersaFine -musteella ja kirkkaalla kohojauheella. (kyllä, versafine toimii kohojauheiden käytössä, kunhan se ei ole kovin vanha/kuivunut ja kun on otteissaan suhteellisen reipas.
 Kiitoksia,
Pia

3 kommenttia:

Tarkku kirjoitti...

Nää on kyllä niin hienoja. Kiva kun olet yhdistellyt eri tekniikoita noissa korteissa.

Arja L kirjoitti...

Tosi upeita kortteja olet tehnyt :)
Olen ihan kokonaan unohtanut tuon(kin) tekniikan kun jatkuvasti tulee jotain uutta ja kiinnostavaa. Pitää ottaa uudelleen käyttöön!

Pia - Piipero kirjoitti...

Voi kiitos Tarkku-äiti. Kivaa että sä tykkäät. Yhdisteleminen jotenkin on vähän niinku mun juttu, aina se ei kuitenkaan oikein onnistu.

Kiitti Arja. Niinhän siinä helposti käy kun uusia kivoja juttuja tulee kokoajan, niin jotkut unohtuu. Mun täytyy kyllä silti sanoa että mulle tää oli ihan uus - tai ainakaan en ollut ennen tehnyt. Innolla odotan sun uudelleen käytön tuotoksia. ^_^