lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulutunnelmaa korttipajan merkeissä

Joulu alkaa olla lopuillaan kun Tapaninpäivää (vai onko se tapaninpäivä?) jo vietetään.
Kuitenkin - kun jouluhirmu myönnän olevani, ja se on mun vuoden paras ajanjakso - voin ihan pokkana postailla jouluisia asioita vielä vaikka keväälläkin. Noh, koitan rauhoittaa tätä viimeistään loppiaisena, ja antaa lukijoille "joulurauhan" Haha!

Nyt kuitenkin vielä joulukorttiaskartelullisia tunnelmia
Valmiita korttejani esittelinkin edellisessä postauksessani, mutta tässä vaiheita touhuilusta. Paperin silppuamista, sovittamista, kuviointia, teippaamista ja sommittelua.Kaikki osat ensin valmiiksi ja sitten niiden taustalle kakspuoliteipit.


Kauheesti tykästyin tähän toivotusleimasimeen jonka sain Miialta joulukaleterista.
Heti innostuin sitä käyttämään ja oon tyytyväinen tähän kerrokselliseen paperinippuun jonka päälimmäisenä toivotus lukee. ^_^

Suomalaisesta kirjakaupasta löytyi kivoja jouluisia papereita (koska vaikka niitä olisi kotona jonkinsortin nippu valmiiksi, on aina kiva saada joka jouluksi uusiakin joulupapereita) ja nuo vasemmalla olevat harmaat puuporot oli ihan pakkohankinta. Yleensä en hirveemmin valmiista koristeista tykkää mutta noi oli jotenkin vaan niin kivoja ja tyylikkäitä että tarttui mukaan.

Näissä ei osat ole vielä kiinni, vasta sommitteluasteella. Tää on mun mielestä ihan hyvä tyyli, koska sillon voi vielä keksiä että "haluankin ton lapun alle tunkea vielä tämmösen" tai muuta vastaavaa.

Vähän oli eroavuutta poroissa - toisissa oli valkoista .. öö.. söhröä, ja toisissa ei niinkään. No minäpä sitten laitoin niihin söhröttömiinkin poroihin valkoisella maalitussilla söhröä omakätisesti. Ihan vaan koska se oli kovin kivan näköistä. Se onnistui kivasti, mutta en tajunnut kuvia ottaa siitä hommasta. Ensin siis maalitussilla sipaisin valkoista poroon ja sitten sormella sen sotkin muistuttamaan tota "mallia" joka paketissa oli. En tajua miksei kaikissa poroissa sitä ollut mutta vähät mä siitä.Käytin pitkästä aikaa kauan sitten synttärilahjaksi äidiltä ja isältä saamaani boordileikkuria. Ja tacky glueta. Keskelle tätä boordisuikaletta laitoin kuuden millin kakspuoliteipin ja ihan noihin pitsin äärimmäisiin nipukoihin tipan tacky glueta.

Näistä kuvista tykkäsin kauheesti tänä jouluna.
Tässä vielä myös irti kaikki kappaleet.Tässä osaset on sitten kiinnitetty jo paikoilleen.
Ressaajaa käytin paljon tän vuoden joulukorteissa. ^_^

Sillä saa niin vähällä vaivalla ilmettä yksinkertaiseen paperiin.


Kuvan reunan ressasin, kiinnitin sen alle yksiväristä paperia jonka reunan ressasin myös. Ja tuohon ylimenevään reunaan hipsuttelin hiukan kristallinväristä glitteriliimaa.Tuommosia. Tulipa otettua monenlaisia kuvia näistä.


Joulukorttien tekeminen on aika kivaa kun ei ole ihan hullumaiset paineet yhdestä kortista, ja niitä voi tehdä pienimuotoisessa liukuhihna työskentelyssä.Mutta siinä hötäkässä on vaaransakin.
Voi olla että huolella tekemäsi pino työhuoneen nurkassa saattaa romahtaa ja koko lattia on täynnä sitä ex-pinoa. 

Oh - Dear!Hahaha.
Ei ehkä kannattais pinota niin paljon erimallisia tavaroita päälekkäin. xD


Tämmöisissä merkeissä mä siis valmistauduin jouluun.
Joululaulut soi taustalla ja tee- tai glögikuppi oli pöydänreunalla kaverina. 
Elmeri istui välillä pöydän vieressä mua tuijottamassa, ja välillä selkäni takana pikkumatollaan puruluuta pureskelemassa. Sittenhän se joulu mukavasti tuli.
Ja nyt se kohta melkein jo meni.
Kiitos,
Pia

Ei kommentteja: