sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kohojauheita ja Distress Inkkejä : ystävänpäiväkortteja

Näitä ystävänpäiväkortteja ryhdyin tekemään torstaina 11.2. koska olin menossa perjantaina Satakunnan neuroyhdistyksen ystävänpäivämyyjäisiin. Äitini järjesti nuo myyjäiset yhdessä yhdistysystävänsä kanssa, ja minä sain osallistua myös.

Valitsin hempeänvaaleanpunaisia korttipohjia, koska niitä tulee muuten käytettyä niin himskatin vähän. Leimasin VersaMarkilla (eli vesileimamusteella, johon kohojauheet tarttuvat sen liimamaisen koostumuksen ansiosta loistavasti) ensin tekstin "Ystäv" -koska ä-leimoja mulla oli vain yksi :D Haha. Kohotin kirkkaalla kohojauheella tämän, ja se aiheutti sen että vaaleanpunaisuus näkyy voimakkaampana kirkkaan kohojauheen alueella kuin muualla.


Lopuksi leimasin vielä sen puuttuvan ä-kirjaimen, levitin kohojauheen ja kohotin sen.
Tässä kuumailmapuhallin tekee tylsän varjon kuvaan, mutta viimeisestä ä-kirjaimesta näkee kuinka kohojauhe alkaa pikkuhiljaa sulaa ja vaaleanpunaisuus voimistuu.

Sen jälkeen kun kohojauheleimailut olin kaikkiin kahdeksaan korttipohjaan tehnyt, levitin GelliPlatelle (joka on siis GelliArtsin valmistama geelimäinen monoprinttausalusta) Distress Inkiä ja suihkutin vettä pienellä sumutinpullolla.
(tästä vaiheesta ei näköäjään tullut kuvia otettua, mutta aion tehdä vielä postauksen jossa vastaavanlaisesta tekniikasta on kuvia - juuri nyt en löytänyt edes youtubesta tähän sopivaa pätkää linkitettäväksi)


 Periaate on yksinkertainen,
GelliPlate askartelualustalle, DistressInkiä Gellille, suihkaus - kaksi tai kolme - vettä musteen päälle ja lopuksi korttipohja johon on jo leimattu ja kohojauheella kohoteltu teksti tai kuva.
Sitten nostetaan paperi kuivumaan.
Pahoittelen etten tosiaan tullut kuvanneeksi tätä vaihetta. :(


Kun värjätyt taustat olivat kuivuneet, silitin ne sanomalehden päällä kahden tulostuspaperin välissä niin että kirjas kohojauhe sulaa pois "Ystävä"-tekstin päältä ja samalla vedestä kupruuntunut ja vääntyillyt taustapaperi suoristuu. Siten se on helpompi kiinnittää korttipohjaan.


Lisäilin vielä muutamiin pohjiin pieniä määriä toista väriä.
Leikkasin taustat paperileikkurilla hieman valkoisia korttipohjia pienemmäksi, jotta reunoihin jäisi kaunis pieni valkoinen kehys, ja kiinnitin taustat pohjiin kaksipuolisella teipillä.

Lopuksi viimeistelin kortit muutamilla koristeilla.


Ryhmäkuva!
Jokaisen kortin nurjalle puolelle tietenkin leima kertomaan faktoja
ja leiman alle oma nimeni. ;)


 Pakkasin kaikki kortit kirjekuoren kera muovikääreeseen ja lisäsin vasempaan reunaan lopuksi hintalapun. 


Nämä olivat taas eräs tekniikkakokeilu, ja olen iloinen että sen kokeilun tein.
Aivan täydellisesti ei teksti jokaisessa kortissa näy (ainakaan näin kuvissa) mutta olen silti jokaiseen korttiin tyytyväinen. 

Kiitos taas vierailustasi.

Oikein ihanaa Ystävänpäivää
14.2.2016
teille kaikille blogivierailleni


Kiitos,
Pia

2 kommenttia:

Arja L kirjoitti...

Ihania kortteja, niin sun näköisiä :)
Hyvää Ystävänpäivää myös sinulle <3

Pia - Piipero kirjoitti...

Voi kiitti Arja! <3
Kiva kuulla, että ovat mun näkösiä vaikka tätä tekniikkaa en ollut ennen kokeillut! :)